Fikk inn 30 arkitektforslag til utviklingen av nedre torg

Ski kommune har fått inn 30 arkitektforslag til utviklingen av nedre torg i Ski sentrum. Fra mandag 8. april og i en måneds tid vil forslagene være utstilt for allmennheten på Ski bibliotek.

Alle er velkomne til åpen utstilling av arkitektforslagene på Ski bibliotek fra og med mandag 8. april.

Innbyggerne har vært med å bestemme hvordan den nye møteplassen skal fungere og se ut.

Det skjedde høsten 2017 gjennom Ski kommunes byutviklingsprosjekt «Skiliv – torget for fremtiden». Kommunen fikk da inn hundrevis av ønsker og forslag. Forslagene ble vurdert, og gjort om til en liste med innbyggernes ønsker for nedre torg.
Da kommunen lyste ut en arkitektkonkurranse for nedre torg i januar i år, var lista med innbyggernes ønsker for torget en viktig del av konkurransedokumentene arkitektene jobbet ut fra.

Da arkitektkonkurransens innsendingsfrist utløp i slutten av mars, hadde kommunen fått hele 30 forslag til hvordan nedre torg kan fungere og se ut.

Det har kommet mange ulike og spennende arkitektforslag til hvordan man kan utvikle torget. Vi er veldig fornøyde med antallet forslag, og det er en kjempespennende oppgave å gå igjennom dem, sier prosjektleder og arkitekt Unni Hestad i virksomhet eiendom i Ski kommune.

Vinnerforslag kåres til sommeren

En jury bestemmer hvilket forslag som vinner, og med det hvilket arkitektkontor som får sette sitt preg på nedre torg. Kommunen kan premiere flere av arkitektforslagene hvis juryen vurderer at kommunen vil ha med enkelte elementer fra andre arkitektforslag enn vinnerforslaget.

Alle arkitektforslagene er anonymisert, slik at ingen i verken juryen eller ellers får vite hvem som har laget de utstilte forslagene.
Det blir etter planen kåring og premiering i midten av juni.

Når juryen kårer en vinner, får både juryen og alle andre vite hvem som vant, og kommunen vil inngå et samarbeid med vinneren.

Det er bevilget 40 millioner kroner til utviklingen av nedre torg.

Les mer om arkitektkonkurransen på Norske arkitekters landsforbunds nettside.

flyfoto nedre torg

Publisert: 04.04.2019 12:30