Frilufts- og turområder kartlagt for syns- og bevegelseshemmede

Akershus fylkeskommune har kartlagt tilgjengelighet for syns- og bevegelseshemmede på utvalgte friluftsområder og turveier i Ski.

Dette er en fin mulighet for innbyggere med funksjonsnedsettelser til å finne ut om de har mulighet til å komme seg til forskjellige steder før de drar ut, sier folkehelsekonsulent Hege Narvåg i Ski kommune.

Områdene er kartlagt for tilgjengeligheten for manuell rullestol, elektrisk rullestol og synshemmede.

Jeg vil gi en honnør til de som har fått dette til. Vi i Rådet for likestilling av personer med nedsatt funksjonsevne er glade for dette, og ser fram til videre utvikling av universell tilgjengelighet både i sentrale strøk og i turområder, sier rådsleder Inger-Lise Andresen.

Slik gjør du
Gå inn på nettsiden norgeskart.no. Søk på Ski, trykk på meny-symbolet (tre horisontale streker), velg deretter friluftsliv og tilgjengelighet.
Det er viktig å se på informasjonen om veiene for å finne ut om man har mulighet til å komme seg fram med de hjelpemidlene man har. På Norgeskart finner du også bilder fra hvert sted.

Forbedrer tilgjengeligheten
Kommunen jobber nå med å utbedre flere steder for bedre tilgjengelighet for innbyggere med funksjonsnedsettelser. Tretjerna ved Krokhol er et av disse stedene, et fint ørretvann med traktorvei inn til vannet. Det blir lagt ny grusvei inn til vannet, og veien vil etter hvert få ny status på norgeskart.no som tilgjengelig. Det er bom der, men handikappede kan passere. Skal du dit, ta kontakt med Ski kommunes skogbestyrer Reidar Haugen.

Følgende steder i Ski er kartlagt:
Gjersenga (2017)
Midsjøvann (2017)
Stunner Steinalderboplass (2018)
Vientjernveien (2018)
Høykrokholveien (2018)
Kloppa til Taraldrudåsen (2018)
Vardehaug Gravhauger (2018)
Skålgroper ved Ski skole (2018)
Ski middelalderkirke – Midsjøvann (2018)
"Stien for alle" (2018)
Oksrudveien – Verpåsen (2018)
Siggerud – Fugleåsen (2018)
Bøleråsen rundt (2018)
Løvestien (2018)
Langhus Idrettspark (2018)
Tømmeråsen (2018)
Sørmarkskapellet (2018)
Sørumåsen rundt (2018)
Siggerud – Bondalsåsen (2018)
Siggerud - Sværsvann (2018)
Finstadmarka (2018)
Waldemarhøyparken (2018)

midtsjøvann
Midsjøvann er et av friluftsstedene i Ski som er kartlagt for syns- og bevegelseshemmede.
Foto: Ski kommune

Publisert: 29.08.2018 09:38