Facebook ikon Twitter logo Print side

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Husk båndtvang for hunder fra og med 1. april

Båndtvangen gjelder alle steder i Ski kommune, både i tettbygd strøk og ute i skogen.

Hundelovens § 6 sier:
«I tiden fra og med 1. april til og med 20. august skal hunden holdes i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt, slik at den ikke kan jage eller skade storfe, sau, fjærfe, hest og vilt, herunder viltets egg, reir og bo»

I Ski kommune opplever vi årlig hunder som jager for eksempel drektige rådyr- eller elgkuer slik at de spontanaborterer, eller hunder som ødelegger egg fra fugler eller spiser opp kyllingene. Ved å respektere båndtvangsreglene unngår vi slike dyretragedier.

Hvis du møter hundeeiere som ikke har hunden i bånd, er det bare å be dem om å koble bikkja. Da hender det at du får til svar at «deres hund ikke gjør noe galt», eller at «de har full kontroll». Men båndtvangen er absolutt, og ingen kan påberope seg full kontroll over sin hund. Et eksempel fra Siggerud viste at til og med en hund i bånd klarte å drepe en hareunge som gjemte seg i vegkanten.

Å overse båndtvangen kan vise seg å bli dyrt for hundeeieren. Man kan bli anmeldt og få bot som fort kan bli flere tusen kroner. I tillegg har viltforvaltningen og politiet anledning til å ta viltjagende hunder og sende dem til kennel. I tillegg til bot kan det å få hunden ut fra kennel også bli en dyr affære for eieren.

God tur med hunden i bånd!

Hilsen
Viltforvaltningen i Ski kommune

hund med bånd


Publisert: 29.03.2019 13:12
Sist endret: 24.06.2019 13:44