Innfører datovanning i stedet for vanningsforbud

Oslo kommune og Ski kommune opphever hagevanningsforbudet og innfører tidsbegrenset datovanning fra 28. juni klokken 21.00.

Oslo kommune har nå fått nok CO2 til å oppheve hagevanningsforbudet. Situasjonen er fremdeles ikke tilfredsstillende.

For å dempe vannforbruket innfører Oslo kommune derfor datovanning med tidsbegrensing fra 28. juni klokken 21:00. Datovanning gjelder også for Ski kommunes innbyggere, siden Oslo kommune leverer drikkevann til Ski kommune. Ski kommunes innbyggere datovanner fra 29. juni klokken 21.00.

Datovanning betyr at du har mulighet til å vanne med spreder eller vannslange annenhver dag.

Når kan du vanne?
Husstander med adresser som har oddetallsnummer (for eksempel 1-3-5 osv.) kan vanne på oddetallsdatoer mellom klokken 21:00 og 23:00.
Husstander med adresser som har partallsnummer (for eksempel 2-4-6 osv.) kan vanne på partallsdatoer mellom klokken 21:00 og 23:00.

Det er fremdeles tillatt å vanne med vannkanne til alle tider.

Virksomheter, parkanlegg, borettslag og lignende
For virksomheter, parkanlegg og lignende skal vanning med spreder og vannslange begrenses til maksimalt 90 minutter hver dag, for virksomheter på kveldstid.
Oslo kommune oppdaterer informasjonen på nettsidene sine når datovanningsperioden opphører.

Vannsparingstips
1. Vanning med kanne er tillatt. Prioriter vanning av blomster og busker framfor plen, og vann helst om kvelden. Hvis du vanner i solskinn fordamper det meste av vannet.

2. Dryppvanning/svetteslange omfattes også av datovanningen.

3. Vent med å klippe gresset eller juster opp knivene på gressklipperen slik at gresset ikke klippes for langt ned. Da tåler det bedre sol og tørke og blir ikke så fort tørt/brunt.

4. Pass på at utendørs kraner ikke står og lekker.

5. Spar på vannet – ikke la vann stå og renne unødig.

6. Vent med vask av bil, hus, terrasser og lignende til datovanningen er opphevet.
En vannspreder med normalt trykk bruker rundt 1000 liter i timen. Når en gjennomsnittlig innbygger i Ski forbruker 160 liter i døgnet forstår man at bruken av vannspredere gir et stort ekstraforbruk av vann.

vanning

Publisert: 29.06.2018 08:16