Meld feil på veier, idrettsanlegg og parker med mobilen

Nå kan du enkelt melde feil og mangler på det kommunale veinettet via en digital meldingstjeneste. Du kan så følge med på hva kommunen gjør med saken.

Avdeling vei, idrett og park i Ski kommune har innført Gemini melding, en meldingstjeneste du kan bruke via mobiltelefonen din, nettbrett eller pc.

Med denne meldingstjenesten kan du som innbygger enkelt melde fra til kommunen om feil på kommunale veier, idrettsanlegg og parker, som for eksempel:

• Hull i veien
• Vegetasjon som kan skape trafikkfarlige situasjoner
• Skiltskader
• Slukskader eller tette sluk/rist
• Manglende brøyting eller strøing
• Brøyteskader

med mer.

Slik gjør du:

Du åpner Gemini melding fra Ski kommunes nettside. Lagre gjerne linken slik at du lett finner den igjen.
Meldingstjenesten fungerer like godt på mobil og nettbrett som på pc.

Henvendelsen din blir registrert som en melding med stedsangivelse. Du kan angi sted ved å angi adresse for feilen, eller peke i kartet. Du kan også angi om du ønsker å få en tilbakemelding fra kommunen om feilen, og på hvilken måte. Deretter registrerer du selve problemet. Du kan også legge ved et bilde av problemet. Et mobilbilde er bra.

I kartet kan du se oversikt over alle innmeldte feil på vei, idrett og park, og status for kommunens oppfølging. Du kan også se i kartet om andre har meldt inn samme feil, og eventuelt hvor mange som har meldt inn feilen. En melder kan «hekte seg på» et allerede innmeldt problem.

Innmeldte saker vil bli merket med rød farge. Saker under behandling vil være gule. Grå saker er ferdig behandlet. Etter en måned vil de grå, ferdigbehandlede sakene forsvinne ut av kartet.

kart gemini melding

Følges opp

På Drømtorp driftssentral følger vaktlederne opp meldingene, og sender mannskap ut for å fikse feilene.

Vei, idrett og park ønsker at så mange som mulig tar i bruk meldingstjenesten.

Med dette har to avdelinger i kommunalteknisk virksomhet i Ski kommune tatt i bruk Gemini melding. Vann og avløp har brukt meldingstjenesten i et års tid.

Publisert: 25.03.2019 08:00
Sist endret: 24.06.2019 13:44