Ny app gjør det enklere å reise kollektivt

Den nye reiseplanleggeren Entur samler rutetider for ferge, tog, buss, trikk og t-bane over hele Norge i én app.

I Enturs app og webtjeneste er hele det norske kollektivtilbudet samlet på ett sted: 60 kollektivtilbydere, 3.000 rutetabeller og 60.000 stoppesteder for tog, buss, trikk, t-bane og ferge er tilgjengelig med ett tastetrykk, skriver Akershus fylkeskommune på sine nettsider.

Entur-appen har fungert i en testversjon siden november i fjor, og oppdateres stadig med ny funksjonalitet for reisende og kollektivselskaper. I tillegg til å vise reisen, får du nå også opp de raskeste snarveiene til og fra og mellom stoppesteder.

Brukere av appen på iPhone kan i løpet av kort tid også planlegge reisen der telefonens kamera hjelper deg å finne frem til nærmeste stoppested. På samme måte som i Pokémon Go-spillet, vises dine omgivelser på telefonen din, men inkludert markering av alle stoppesteder i nærheten av deg samt rutetider.

Reisende med NSB og Ruter kan kjøpe billetter i appen allerede nå.

Målet er å legge til rette for at alle kollektivtransport-aktører kan selge billetter gjennom løsningen i løpet av to år.

Entur er eid av Samferdselsdepartementet, og er gratis å bruke - også for tredjepartsaktører som ønsker å bruke dataene til å utvikle nye tjenester. Entur-appen er første versjon, og løsningen vil utvikles kontinuerlig. Tjenesten er også tilgjengelig på en-tur.no.

Publisert: 09.02.2018 09:08
Sist endret: 09.02.2018 09:14
            IsDev: False
            IsProd: True