Seminar om frivillighet

Folkeakademiet Finstadtunet inviterer til kompetanseseminar, hvor samarbeid mellom kommune og frivillige, verdighet og folkehelsearbeid er viktige temaer.

Tid: Onsdag 27. september kl. 11.30 – 15.00
Sted: Kultursalen, Finstadtunet (Kråkstadveien 45, Ski)

Forskning dokumenterer en rekke sammenhenger mellom kultur, velvære, personlig utvikling og samfunnsutvikling. Dette vil vi få høre mer om i innlegget «Visst virker kultur» ved Runa Vethal Støren, Folkeakademienes Landsforbund.

Kultursjef Mette Skrikerud vil redegjøre for Ski kommunes nye kulturplan hvor blant annet frivillighet og helseaspektet ved å utøve kulturaktiviteter er behandlet.

Kirsten Koht har jobbet med frivillighetsspørsmål i en årrekke. Hun har gjestet inn- og utland med foredrag om sine mange prosjekter, og vært initiativtaker til tiltak og utvikling av aktiviteter som i dag er en del av det strategiske frivillighetsarbeidet i mange kommuner og organisasjoner.
Hun setter fokus på frivillighetens betydning både for det offentlige og for enkeltmennesket som engasjerer seg som frivillig. Hvordan skal det offentlig forholde seg til og organisere frivilligheten? Hvilken betydning har frivillig innsats for velferden i samfunnet, og hvilke fordeler er det for enkeltmennesket å jobbe som frivillig?

Kåre Hagen gir oss refleksjoner rundt begrepet verdighet, og Steinar Finholt deler sine erfaring som frivillig besøksvenn med oss.

Her kan du lese hele programmet

Seminaret er gratis, og det er ingen påmelding.

Velkommen!

plakat seminar