Trafikksikkerhetsdagen

I dag lørdag 4. mai ble det arrangert trafikksikkerhetsdag på øvre torg utenfor rådhuset. Det var både konkurranser, mat, aktiviteter og teaterforestilling.

Fokus på sikkerhet i trafikken

Alle trenger vi en påminnelse om hvor viktig det er å være oppmerksom i trafikken, og på trafikksikkerhetsdagen kunne vi blant annet få sitte i en lastebil, oppleve hvor lite man ser i blindsonen og hvor vanskelig det er å få øye på biler, syklister og fotgjengere. Vi fikk prøve NAF sin test Bråstoppen, hvor man fikk kjenne på kraften i å bråstoppe i 5 km i timen. Det er kraftigere enn man tror!

Ville veier og vrange skilt

"Ville veier og vrange skilt" er et teaterstykke for barn hvor de lærer om trafikksikkerhet. Mange små og store hadde tatt veien til Rådhusteateret for å se forestillingen. Laffen og Kikka lærer barn om hvordan man skal oppføre seg i trafikken på en morsom og informativ måte. Mer om deres forestillinger kan du lese om her.

Amillie 6 år var en av mange barn som var med, og vi spurte henne hva hun hadde lært.  Jeg har lært hvordan man skal oppføre seg på bussen, og at man ikke skal leke med ball i trafikken, og det er faktisk ikke lov til å hoppe med hoppeball i veien. Også må alle bruke hjelm hvis man har hjul under beina.

En viktig dag

Ordfører Hanne Opdan var med under trafikksikkerhetsdagen. Hun fortalte hvor viktig det er å lære barna om hvordan man skal oppføre seg i trafikken. Hun tok seg god tid til å snakke med alle som stod på stand og hun var veldig engasjert i hva de fortalte og viste frem.

Tusen takk til alle som bidro under trafikksikkerhetsdagen!

Publisert: 04.05.2019 16:40
Sist endret: 24.06.2019 13:44