Vant årsabonnement på el-bysykkel i Ski

Vinneren av et årsabonnement på Ski kommunes el-bysykkelordning er trukket.

Vi gratulerer Jon Haakon Ariansen med et årsabonnement på el-bysykkelordningen i Ski!

vinner elbysykkelkonkurranse
Jon Haakon Ariansen og ordfører Hanne Opdan. Foto: Ski kommune

Prøv en el-bysykkel du også!

Visste du at du kan leie en elektrisk bysykkel i Ski? Du finner dem ved Ski storsenter, til venstre for inngangen ved den gamle busstasjonen.

Foreløpig er det kun etablert denne ene ladestasjonen for el-bysyklene, men ordningen er under utvikling og flere ladestasjoner skal etableres etterhvert.

Ariansen var en av flere innbyggere som kom med innspill da vi tidligere i vår etterlyste forslag til hvor det bør etableres nye ladestasjoner for elbysykkel.

Planlegger flere ladestasjoner

Første ladestasjon for el-bysykkelordningen ble etablert i september 2017 med første stasjon ved Ski storsenter. Målgruppen for tiltaket er privatpersoner som skal til ulike steder i kommunen, for eksempel skole, arbeid, kollektivknutepunkter, treningsaktiviteter, eller kun ta en sykkeltur.

Plan for utvidelse av el-bysykkelordningen ble vedtatt i utvalg for teknikk og miljø 12. mars i år. Hensikten med planen er å gjøre el-bysykkelordningen praktisk og tilgjengelig i bruk for innbyggere i Ski kommune. Utvidelse av ordningen vil foregå over flere år fremover.

• I 2019 er det planlagt nye ladestasjoner ved ishallen på Drømtorp, ved Finstad skole, Solborg/Furumo og vestsiden av Ski stasjon.

• I 2020 er ordningen planlagt utvidet med ladestasjoner på Eikeli/Finstadtunet/Høysletta, ved Meny Nordbyveien, og Vevelstad stasjon.

Planen for utvidelse av elbysykkelordningen sees i sammenheng med Ski kommunes sykkelstrategi, som legger til rette for at det blir attraktivt og trygt å sykle.

El-bysykkelordningen skal være et attraktivt, effektivt og miljøvennlig reisemiddel som erstatter bilbruk og bidrar til bedre folkehelse.

Publisert: 21.05.2019 08:42
Sist endret: 24.06.2019 13:44