Vet du et sted det vokser Gullregn?

Ski kommune ønsker tips om steder i kommunen det vokser giftig Gullregn.

Gullregn
Foto: Giftinformasjonen

Gullregn er en prydbusk det finnes flere arter av, blant annet adamsgullregn, alpegullregn, blåregn, hybridgullregn. Ikke alle arter setter frukter, men alle inneholder giftstoff, og det er oftest belgene med frø som frister barn til å smake på dem.

Ski kommune ble tidligere denne uken gjort oppmerksom på Gullregn som vokser i et regulert kommunalt friområde mellom Haugjordet ungdomsskole og Lyngåsen. Arbeidet med å fjerne disse er i gang.

Ønsker tips fra befolkningen
Kommunen ønsker tips fra innbyggerne om flere steder det vokser Gullregn. Vet du om et sted kan dette meldes på e-post til postmottak@ski.kommune.no.

Mange har Gullregn som prydplanter i egen hage. Det er ikke disse vi ønsker tips om, men steder i kommunen hvor det vokser «rømte» Gullregn.

Dette gjør du ved forgiftning
Symptomer på forgiftning er kvalme, magesmerter, brekninger/oppkast, synspåvirkninger, hjertebank og store pupiller. Kontakt Giftinformasjonen på telefon 22 59 13 00 eller lege dersom du mistenker at barnet ditt kan ha smakt på Gullregn. Fjern eventuelle planterester fra barnets munn, og gi det noe å drikke.

Her kan du lese mer Gullregn og eventuell forgiftning.

Forbud fra 2021
Fra 1. januar 2021 blir det forbudt å importere, selge og plante ut Gullregn – også i egen hage. Dersom man allerede har planten på egen tomt vil man ikke være forpliktet til å fjerne den, men eieren er etter naturmangfoldloven pålagt et ansvar for å sikre at den ikke sprer seg utenfor hagen.

Publisert: 27.06.2019 14:03
Sist endret: 27.06.2019 15:41