Vinner av arkitektkonkurransen for nedre torg er kåret

Utviklingen av nedre torg i Ski sentrum har kommet et viktig skritt videre med kåringen av hvilket arkitektforslag som får sette størst preg på torget.

Det danske arkitektkontoret Urban Power Aps fra København vant den åpne arkitektkonkurransen med forslaget «Vi møtes på kanten».

vi møtes på kanten1
Illustrasjon fra arkitektforslaget "Vi møtes på kanten", Urban Power Aps.

vi møtes på kanten2
Illustrasjon fra arkitektforslaget "Vi møtes på kanten", Urban Power Aps.

Det å kåre vinneren av arkitektkonkurransen for nedre torg er noe vi virkelig har sett frem til, sa ordfører Hanne Opdan da hun ønsket velkommen til premieseremoni i Ski rådhus torsdag 13. juni.

Vi vet og ser at gode møteplasser er viktige for folks liv og helse. Alle innbyggere skal kunne møtes på torget, fremholdt ordføreren.

hovedvinner arkitektkonkurranse nedre torg
Ordfører Hanne Opdan overrakte 600.000 kroner til vinnerne av arkitektkonkurransen, danske Urban Power Aps.
Foto: Ski kommune

Flere ble premiert

Ski kommune utlyste en åpen arkitektkonkurranse tidligere i år, og fikk inn 32 forslag fra arkitekter med forskjellige ideer til hvordan nedre torg kan fungere og se ut i fremtiden.
Innbyggernes ønsker for torget, samlet inn gjennom byutviklingsprosjektet Skiliv i 2017, var en del av grunnlaget for den åpne arkitektkonkurransen.
I vår sto alle forslagene utstilt på Ski bibliotek.

Flere av forslagene ble premiert 13. juni, og kommunen kan dermed hente inn enkelte elementer fra også disse forslagene når torget skal bygges.

Kommunen går nå i dialog med vinnerne, og skal inn i en fase med prosjektering. Det vil etter planen skje ting på torget i løpet av neste år.

Når kommunen har noe nytt å melde om utbyggingen av nedre torg, vil du finne informasjon her på kommunens nettside.

Les om vinnerforslagene og juryens kritikk og begrunnelse her.

vinnere arkitektkonkurranse nedre torg
Flere av arkitektforslagene ble premiert. Foto: Ski kommune