Facebook ikon Twitter logo Print side

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Finstadtunet

 Om Finstadtunet

Finstadtunet er kommunens nyeste sykehjem med til sammen 86 plasser. I tillegg er institusjonen et helsefremmende og forebyggende senter.

"Nye" Finstadtunet ble åpnet etter utbygging i mai 2014. Det forbyggende senteret gir helsefremmende og forebyggende tjenester til innbyggere i Ski, og inneholder stor treningssal med moderne treningsapparater, et utendørs treningsareale, varmtvannsbasseng og kultursal med kafedrift.

På uteområdet er det anlagt en flott 9 hulls minigolfbane som er tilgjengelig for alle. Senteret har også en bocciabane.

Finstadtunet

Facebook ikon Følg oss på Facebook

Våre aktiviteter

Hvordan søke om sykehjemsplass?

Det er Koordinerende tjeneste som behandler søknader om opphold på Finstadtunet

Søk om opphold på Finstadtunet

Sykehjemmet

Institusjonen har til sammen 86 plasser fordelt på langtidsplasser, opptrenings- og korttidsplasser og rulleringsplasser.

Besøkstider

Opptrenings og korttidsavdeling (avd 4) har besøkstid: Hverdager kl 15.00 - 20.00 og ihelger kl 11.00 - 20.00. På langtidsavdelingene (avd 1,2 og 3) er det ikke besøkstider, men det oppfordres til å komme utenom måltidene som er lunsj kl 12.30 - 13.00, middag kl 16.00 og aftens kl 18.30.

Langtidsplasser

Sykehjemmet har 3 langtidsavdelinger, avdelingene 1, 2 og 3.

Alle rommene er enkeltrom som er store og lyse med god plass til egne møbler. Rommene har uttak til TV og telefon.

Frisør og fotpleier er på huset en - to dager i uka. Det tilbys også en del sosiale og kulturelle aktiviteter, både på avdelingene og i kultursalen.

Korttidsplasser

Avdeling 4 er rehabiliterings- og korttidsavdeling hvor alle rommene er store og lyse enkeltrom med TV og eget bad/WC. Det er felles spiserom, og alle måltidene inntas i fellesskap. I tillegg til spiserommet er det et stort og luftig felles oppholdsrom til sosialt samvær og aktiviteter.

Pasienter på opptrenings- og korttidsavdelingen har vedtak om rehabiliterings- eller korttidsopphold.

Rehabilitering er et tverrfaglig tilbud med trening og tilrettelegging gjennom hele døgnet. Pasienten skal kunne ta i bruk egne ressurser for å gjenvinne eller opprettholde størst mulig funksjonsevne i det daglige liv.

I tillegg finnes korttids-/rulleringsplasser på avdeling 1.

Forebyggende senter og sosial møteplass

Finstadtunet forebyggende senter er et av kommunens tiltak for å oppfylle målsetningen om å legge til rette for at innbyggerne tar vare på egen helse.

Treningssalen har forskjellige treningsapparater for styrke- og konsisjonstrening, og salen kan deles i to i adskilte enheter

Tilbud om fysisk aktivitet og trening organiseres av rehabiliteringsavdelingen (Rehabiliteringsavdelingen) og avdeling for friskliv og folkehelse i form av gruppe- og trimtilbud for voksne og eldre;

  • styrke- og balansetrening
  • artroseskole
  • åpne trimgrupper
  • Aktiv på dagtid og Aktiv på dagtid 60+, se Frisklivssentralen.

I tillegg gis det yogakurs av en privat aktør.

Varmtvannsbasseng m/boblebad

Varmtvannsbassenget er tilgjengelig for organiserte grupper. Søknad om bassengtid for skoleåret sendes til kulturkontoret.

Tilbud om trening i basseng for spesielle grupper organiseres av rehabiliteringsavdelingen (gruppetilbud) og avdeling for friskliv og folkehelse (Aktiv på dagtid, Aktiv på dagtid 60+).

Kafé og kultursal

Finstadunet har et spesielt fokus på kulturelle og sosiale aktiviteter for å fremme trivsel og helse, skape nettverk og meningsfulle, gode opplevelser for innbyggerne.

Finstadtunets kafé har åpningstid mandag - fredag kl. 10 - 15. Vi tilbyr baguetter, smørbrød, varmretter, deilige vafler og baristakaffe.Velkommen til en hyggelig stund i trivelige omgivelser!

Folkeakademiet Finstadtunet  er en frivillig organisasjon som er etablert i tilknytning til institusjonen.  Lokalakademiets målsetting er å skape gode kulturopplevelser for alle.

Fast arrangement er "Kafe med påfyll - en møteplass for trivsel og sosial samvær" hver torsdag kl. 11 - 13. Se Ski kommunes aktivitetstkalender "Hva Skjer?"

Gode samarbeidspartnere som bidrar til aktiviteter hos er: Ski Røde Kors Omsorg, Oppegår og Ski Sanitetsforening, Losje Roald Amundsen /Rebeccalosje nr. Hannah, Ski Lions Club, samt kor/orkestre og enkeltpersoner.

I "Kafe med påfyll" har vi jevnlige konserter i regi av "Den kulturelle Spaserstokken".

Hver tirsdag kl. 10 - 14 er det strikkeklubb i Tunstua. I Tunstua kan det også tilrettelegges for annen hobbyvirksomhet. Dersom du har en interesse du har lyst til å dele med andre, så ta kontakt! 

I Tunstua møtes også "Filosofiklubben Eureka" den første tirsdagen i hver måned kl . 18 - 20. Dette er en møteplass for undring og refleksjon der vi snakker om eksistensielle spørsmål i en uhøytidelig atmosfære.

Spør etter Folkeakademiet Finstadtunet's brosjyre for mer informasjon om aktivitetene!

Se arrangementer på Finstadtunet

Minigolf og boccia

Minigolfbanen er anlagt med "naturlige" baner og har "open standard" med 9 hull. Golfkøller lånes ut gratis ved henvendelse i resepsjonen. Dersom resepsjonen er ubetjent, er det selvbetjening, og man må skrive seg inn i boka som ligger sammen med utstyret.

Bocciabanen er tilgjengelig for alle interesserte.

Finstadtunet som arbeidsplass

Finstadtunet ser på det å tilby praksisplasser som et viktig samfunnsanvar. Vi har et tett samarbeid med NAV Ski, Voksenopplæringen/Grunnskolen for voksne og Follo Kvalifiseringssenter. Gjennom praksisordninger har vi gitt opplæring til framtidige arbeidstakere, gitt mulighet for arbeidsutprøving, bidratt til inkludering av innvandrere/flyktninger og på denne måten skapt en arbeidsplass med mangfold.


Publisert: 13.10.2015 09:38
Sist endret: 05.11.2019 11:02
Finstadtunet

Besøksadresse:

Kråkstadveien 45
1424 Ski

Telefon: 64 85 41 30

Virksomhetsleder: Thorbjørn Engh