Barn og unges kommunestyre (BUKS)

Barn og unges kommunestyre består av tre elevrådsrepresentanter fra hver av skolene i Ski kommune.

Barn og unges kommunestyre – BUKS – møtes en gang i året.

BUKS består av representanter for elevrådene ved den enkelte skole. Møtet ledes av ordføreren, og har samme form som et ordinært kommunestyremøte.

Gjennom BUKS lærer elevrådsrepresentantene om politiske prosesser, økonomiske prioriteringer og likhetsprinsippet.

Mandatet til BUKS er å fordele midler til tiltak ved skolene, som innkjøp av fotballmål, stereoanlegg osv. I tillegg er det anledning til å stille ordføreren forberedte spørsmål som opptar elevene, som kantinedrift eller oppussing av skoler.

Publisert: 15.10.2015 13:47
Sist endret: 14.01.2016 12:35
            IsDev: False
            IsProd: True